Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кажи ми какви са ти зъбите, за да ти кажа колко си здрав!

Лекарите обясняват, че състоянието на зъбите е пряко свързано с цялостното здраве на организма

зъби
Кажи ми какви са ти зъбите, за да ти кажа колко си здрав!

СЪРДЕЧНОСЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Учените са доказали, че болните зъби и венци може да се превърнат в отправна точка за развитие на исхемична болест на сърцето, инфаркт на миокарда и инсулт. При пациентите с възпаления на зъбите и устната кухина рискът от сърдечна недостатъчност е повишен с цели два пъти. От устната кухина бактериите навлизат в кръвта, което предизвиква възпаление на стените на съдовете и образуване на тромби.

Заболявания на стомашно-чревния тракт Проблемните зъби не .са в състояние да осигурят правилна механична обработка на храната и да я подготвят за усвояване от стомашно-чревния тракт. Ако ни болят зъбите и венците и нямаме възможност добре да сдъвкваме, то стомахът е подложен на допълнително натоварване, което може да доведе до всевъзможни заболявания. Наличието на микроорганизми в устната кухина може да доведе до хроничен гастрит, язва, панкреатит.

БРЕМЕННОСТ

Хормоналните изменения в организма при бременност може да провокират възпаление и кръвотечение на венците. Зъбните инфекции са в състояние да провокират неблагоприятно въздействие върху плода и да повишат риска от спонтанен аборт.

Заболяванията на зъбите увеличават вероятността от преждевременно раждане със 7 пъти.

ВАЖНО!

За да избегнете заболявания на зъбите и на устната кухина, не забравяйте задължителната профилактика. Мийте зъбите си не по-малко от два пъти на ден. Зъбната паста против кариес трябва да съдържа флуор, а за профилактика на венците – противовъзпалителни вещества. Използвайте конци за зъби и посещавайте стоматолог поне веднъж годишно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *