ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откриха нова формула за идеалното и здравословно тегло

Оказва се, че обемът на талията не трябва да превишава половината от ръста. Ако сте високи 175 см, то талията ви не трябва да е повече от 87,5 см.

идеално тегло

Ръстът на средностатистически 30-годишен мъж е 178 см. По тази формула талията му не трябва да е повече от 89 см. Ако обемът й се увеличи с 10%, този човек губи около 2 години от живота си! При жените увеличаването на талията с 60% от ръста заплашва с намаляване на живота с около 1,5 години.

Общоприета е обаче друга формула – на ИМТ (индекс на масата на тялото), която изчислява оптималното тегло, изхождайки от съотношението между ръста и теглото. Но ИМТ невинаги работи вярно – например тази формула не е подходяща за спортисти и прекалено
високи хора.

Освен това учени установили, че андроидният (ябълковият) тип затлъстяване, когато мастните отлагания са разположени предимно по корема и горната част на тялото, е по-опасен от хиноидния (крушовидния) тип, когато мастните отлагания са върху бедрата и в долната част на тялото, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *