Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛЕПСИТАМ / LEPSITAM

Съдържа леветирацетам, калциев хидрогенфосфат дихидрат, микрокристална целулоза, кросповидон, хидроксипропилцелулоза, хипромелаза, титанов диоксид, пропиленгликол, свързващи компоненти, ароматизатори, оцветители

, хапчета, таблети5453_1024x656Предназначение

ЛЕПСИТАМ е лекарствено средство със специфично приложение: използва се за овладяване на епилептични пристъпи. Може да се използва самостоятелно при подрастващи на възраст над 16 години и възрастни. Медикаментът често се препоръчва като част от комбинирана антиепилептична терапия при пациенти от всички възрасти, включително кърмачета.

Как се приема

ЛЕПСИТАМ се приема по схема, препоръчана от лекуващия. Обикновено дневната доза се разпределя на два равни приема – сутрин и вечер; таблетките се приемат по едно и също време.

При монотерапия (лечението е само с ЛЕПСИТАМ) индивидуалната дневна доза се движи от 2 до 6 таблетки в зависимост от състоянието на пациента. При решение за редукция на дозировката това следва да се прави постепенно, като корекцията е плавна, на всеки две седмици.

При комбинирана терапия, където ЛЕПСИТАМ е допълващ компонент, приемът също е от 2 до 6 таблетки на ден. Допуска се лечение на новородени и малки деца, като дозировката зависи от килограмите им и за предпочитане е вариант на медикамента под форма на разтвор.

Таблетките ЛЕПСИТАМ се поглъщат цели, с достатъчно вода, независимо от храненията.

Възможни нежелани ефекти

ЛЕПСИТАМ може да е причина за сънливост или възпалителни процеси в носа и гърлото, което затруднява преглъщането и говора. Ефектите обикновено се проявяват в началото на приема и в повечето случаи с времето отшумяват.

По-сериозни проблеми има, ако прилагането на медикамента провокира депресивни състояния и тревожност, разстройство на съня, анорексия, тремор и загуба на ориентация. Понякога се съобщава за дискомфорт и болки в стомаха, диария, световъреж, обриви, кашлица, амнезия и суицидални мисли, промени в кръвната картина.

Възникват мускулна слабост и косопад, панкреатит, кожни обриви. При по-продължителен прием действието на медикамента засяга правилното функциониране на черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛЕПСИТАМ не се препоръчва при алергия към някой от компонентите на продукта.

Ако приемът на този медикамент прави пристъпите на заболяването по-чести и интензивни, потърсете незабавно лекарско мнение.

При бъбречни проблеми лекуващият може да прецени дали този медикамент е подходящ за вас.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не комбинирайте приема на това лекарство с алкохол!

ЛЕПСИТАМ може да причини сънливост, поради което е желателно да се установи въздействието му върху организма при намерение за шофиране или работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛЕПСИТАМ може да отслаби или усили ефекта от приема на други лекарства. Не комбинирайте самоволно, тъй като последиците могат да бъдат във вреда на здравето ви. Информирайте терапевта си за всеки лекарствен продукт, който сте приемали наскоро или още приемате – така той ще може да прецени възможните комбинации на необходими медикаменти и схемата на техния безопасен и ефективен прием.

_________

Усреднена цена в аптеките – 21 лв за опаковка от 30 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *