Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Британците лекуват неприятните грип и хрема по този начин

Времето малко захладня и ние започнахме да страдаме от леки простудни заболявания, грип,  а и неприятната хрема се появи

Според британската преса, британците се лекуват с народна медицина като използват тези начини.

1. Затоплете носа

Проф. Рон Екълс съветва хората, които имат хрема да намерят начин да нагреят своето лице и да го затоплят.

Това може да стане като надете глава над печката или над котлона. Като направите инхалация с топла вода или като поставите топъл компрес върху челото и синусите.

У нас старите баби препоръчват да се сложи затоплена морска сол, увита в кърпа, върху челото.

грип
При грип се доверете и на народната медицина като британците

2. Перете дрехите на висока температура

Когато имате грип и хрема, задължително в тялото ви са се появили вирусоносители, които трябва да бъдат унищожени. Те излизат през устата и през носа, но могат да полепнат по вашите дрехи.

За да ги изчистите трябва да перете вашите дрехи и спалното бельо отделно от тези на здравите ви близки при температура по-висока от 40  градуса, защото горещата вода  убива микробите.

Във Великобритания се продава Dettol Anti-bacterial Laundry Cleanser (Детол  за антибактериално почистване на прането), който се купува в големите вериги и струва по  £4.50.

3. Не яжте захар, когато страдате от грип

Направени са изследвания от учени от университета в Калифорния. Според тях патогенните клетки, които се грижат за имунната защита на организма, проявяват слаба активност след консумация на захар.

А когато човек е болен от грип, тези клетки трябва да бъдат активни, за да прочистят организма от вредните микроорганизми и вируси.

Учените препоръчват по време на грип да не се яде захар и захарни изделия, както и да не се подслажда чаят в продължение поне на 5 часа.

4. Пийте витамин С и D

Когато човек е болен от грип в България, той трябва да яде лимони с мед и да пие витамин С, за да подсили имунната си система, която може да унищожи вирусите на грип.

Учените във Великобритания препоръчват да се приема и витамин D, защото той подпомага растежа на имунните клекти по време на грип и ги прави още по-устойчиви на вирусите.

На Острова предлагат  Super Strength Vitamin D3 за £10.95.

5. Не използвайте дезинфектанти

Д-р Лиза Акърли обяснява, че химическите средства за дезинфекция, които се намират в химическите тоалетни във Великобритания или се използват в много учреждения като заместител на сапун и вода, или популярните и у нас влажни кърпички не са подходящи в борбата с вирусите, защото съдържат само около 70% алкохол.

За да имате добра хигиена по време на грип и при хрема, трябва да миете редовно ръцете си със сапун и по-топла вода или да използвате концентриран лавандулов спирт.

6. Трябва да спите поне по 8 часа

Учените са установили, че хората които спят не по-малко от  71/2 или 8 часа на денонощие имат много по-здрав организъм и по-трудно могат да бъдат заразени с грип.

При продължително и добро наспиване не само, че сте заредени с повече сили, но и вашият  TLR-9 е по-мощен.

TLR-9 е ген, който отговаря за имунната система и защита на човешкото тяло. Той е зависим от съня.

Когато се разболеете от грип, отново трябва да лежите и да спите поне през първия ден от болестта, за да може TLR-9 да се активира правилно.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *