ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет причини да идете ВЕДНАГА на зъболекар

Поне веднъж годишно ходете на зъболекар – дори да нямате никакви оплаквания. Това се смята за нормална профилактика. Извън нея посещението при зъболекаря не бива в никакъв случай да се отлага, ако е налице една от следващите пет важни причини.

prokuraturata-pogva-zybolekar-pribral-3-bona-ot-nzok-161410Забележите ли някоя от следващите промени в устата си, не отлагайте визитата при дентиста, съветват от medikforum.ru. Ето за какво да внимавате:

1. Изменения на венците. Специфични заболявания като пародонтит и гингивит са причинявани от налепи и зъбен камък – неща, за които обикновено не си даваме сметка. Заради тях обаче венците променят цвета си и стават по-червени, получават се отоци, оголват се зъбни корени. Устойчивият неприятен дъх от устата ви със сигурност има връзка с всичко това.

2. Бели петънца по зъбите – руши се емайлът им. Причина за това са проникнали в устната кухина инфекции. Патогенните бактерии отделят киселина, която руши зъбното покритие. Ако не отлагате посещението при зъболекаря, този процес може да бъде спрян и да не се стигне до кариеси.

3. Повишена зъбна чувствителност. Помислете дали нямате този проблем, щом реагирате остро на гореща или студена храна. Възможно е невидима драскотина по емайла да допуска дразнителя до зъбен нерв или да има разрушен фрагмент, при който се е оголил нервът. Няма да мине без пломба.

4. Болка. Кого да убеждаваме, че при болка трябва да се посети зъболечебен кабинет! Проблемът не е безобиден и дори болката да утихне, рано или късно ще трябва да се решава от специалист. И по-добре рано, за да не стават нещата сложни и дори опасни.

5. Изменение на цвета или текстурата на тъканите в устната кухина. Когато си почиствате зъбите, от време на време оглеждайте щателно вътрешната част на устните, венците, езика, вътрешността на устата. Появата на бели или червени петна, които са устойчиви и не минават от само себе си, е тревожен сигнал. Същото се отнася за уплътнения или “топчета”. Дентистът ви ще прецени от каква консултация се нуждаете; допустимо е да развивате злокачествено заболяване – а колкото по-рано се заемете с лечението му, толкова по-оптимистични са прогнозите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *