ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 работещи рецепти при детска суха кашлица

Сиропи и таблетки срещу кашлица има колкото искате – но ако сте склонни да си помогнете с домашни средства, може да изберете нещо от следващите 5 работещи рецепти.

kashlicata-naj-koshmarniyat-simptom-na-detskiya-lekar-7608-500x334Рецептите са проверени в народната практика, уверяват от webzdrav.ru.

Карамелизирана захар. В метален съд сипете 1-2 супени лъжици захар и я нагрявайте на котлона, докато се карамелизира. Отдръпнете съда от огъня и налейте чаша вода. Получава се кафеникава напитка, от която се дават по 1-2 глътки след хранене. При пристъп на суха кашлица също се дават 1-2 супени лъжици. Карамелът може да се излее в чаша със студено мляко. Застиналата форма се смуче като бонбон.

Сок от моркови – препоръчва се 5 пъти на ден детето да пие по една супена лъжица прясно изцеден сок от моркови, смесен 1:1 с мед. Пристъпите на суха кашлица се разреждат и успокояват.

Лимонов сок, мед и глицерин. Приготвя се сироп от половин чаша пресен лимонов сок и по една супена лъжица мед и глицерин – от аптеката. Първо се смесват сокът и глицеринът, след което се добавя медът. От този сироп се дава по една чаена лъжичка след хранене, както и при всеки пристъп на суха кашлица. Преди прием сиропът трябва всеки път хубаво да се разбърква!

Сироп от смокини и мляко. 2-3 сухи смокини се накисват и смачкват, след което се варят 20 минути на слаб огън в чаша прясно мляко. Напитката се прецежда и се дава топличка вечер преди лягане.

Гроздов сок. Изцеждат се хубаво узрели зърна през марля. На половин чаша сок се добавя чаена лъжичка мед и хубаво се разбива. От напитката се дава при пристъпи на кашлица по една супена лъжица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *