ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕКОЗИД SR / ECOZID SR

Съдържа гликлазид, хипромелоза, калциев хидрогенфосфат, хипромелоза, магнезиев стеарат

ecoПредназначение

ЕКОЗИД SR е перорален медикамент с удължено освобождаване, чрез който успешно се понижават стойностите на кръвната захар. Използва се при лечение на диабет от втори тип в случаи, когато овладяването на симптоматиката не е възможно само с диета и физически активности.

Как се приема

Таблетките с удължено действие се приемат в дозировка, определена от лекар в зависимост от стойностите на захарта в кръвта и урината. Тези стойности подлежат на контрол и при необходимост приеманата доза от медикамента следва да се коригира. Обикновено цялото количество за деня се приема наведнъж, по едно и също време, с вода. Таблетките не се сдъвкват или стриват. Поддържащата терапия обикновено предполага една таблетка от ЕКОЗИД SR на ден, но по преценка на лекуващия количеството може да се увеличава до 4 таблетки дневно.
Не предозирайте – рискувате да получите пристъп на хипогликемия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да провокира хипогликемия. Състоянието се разпознава по изпитваното сърцебиене, остро чувство на глад, бледност и изпотяване, прилошаване до загуба на съзнание. Симптомите се неутрализират чрез прием на малко количество захар или подсладена напитка, следвано от добра закуска.

По-рядко продуктът може да причини промени в кръвната картина, отслабено съсирване, поява на синини по тялото. Възможни са кожни раздразнения, сърбеж и зачервяване, обриви. В отделни случаи се повлияват чернодробните функции и е възможно да се развие жълтеница. По-голяма част от описаните отклонения се прекратяват след спиране на лечението с ЕКОЗИД  SR.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не започвайте прием на този лекарствен продукт, ако не сте в състояние да си осигурите редовно хранене – вкл. сутрешна закуска.

Този медикамент не е за вас, ако имате диабет от първи тип или ако сте алергични към някоя от съставките му.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не се прилага при деца и юноши до 18-годишна възраст.

Да не се препоръчва на пациенти с увреждания на черния дроб и бъбреците.

ЕКОЗИД SR не се приема едновременно с медикаменти за лечение на гъбични инфекции.

Не комбинирайте с алкохол!

Ако приемът на този продукт ви причинява състояния на хипогликемия, избягвайте да шофирате.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е професионална преценка на възможността за съвместяване с някои медикаменти от постоянна терапия за друго заболяване. ЕКОЗИД SR влиза в лекарствени взаимодействия с други препарати за контрол на високата кръвна захар, антибиотици, лекарства за гъбични инфекции, антидепресанти, болкоуспокояващи. Като следствие от взаимодействието е възможно да се отслаби способността на коментирания продукт да контролира стойностите на кръвната захар – примерно при съчетаване с кортикостероиди, медикаменти за астма, при гинекологични заболявания. Паралелният прием с продукти против съсирване на кръвта може да усили действието им.

_______

Усреднена  цена в аптеките – 6.80 лв за опаковка от 60 таблетки х 30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *