Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ / AFRIN ND GLYCEROL

Съдържа оксиметазолинов хидрохлорид, динатриев едетат, динатриев фосфат, едноосновен натриев фосфат монохидрат, повидон, бензалкониев хлорид, вода, бензилов алкохол, микрокристална целулоза и кармелоза натрий, аромати.

afrin-nd-glycerolПредназначение

Назалният спрей АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ се прилага за облекчаване на симптоматиката при ринити от различно естество – настинка с хрема, сенна хрема, синузит. Лекарственото средство облекчава възпалението и повлиява отоците, като по този начин съдейства за възстановяване на нормалното дишане през носа.

Как се приема

Назалният спрей-опаковка е предназначен за индивидуална употреба. Според указанията в приложената листовка ампулата се привежда в действие, като с помощта на накрайника се впръсква във всяка ноздра количество, съобразено с възрастта. Въпреки, че медикаментът може да се набави и използва без рецепта, консултацията с лекар ще подскаже най-добрия вариант на приложение.

При деца на възраст 6-10 години се препоръчва по едно впръскване във всяка ноздра на 12 часа. При остри състояния са допустими повече процедури, но броят им не бива да надхвърля 4 за 24 часа.

Деца над 10 години и възрастни могат да правят по две впръсквания във всяка ноздра на 12 часа. Допустим е по-голям брой на впръскванията, но не повече от 8 за 24 часа. Лечението с този назален спрей трябва да повлияе състоянието в рамките на 7 дни. Ако няма желания резултат, направете консултация с лекуващия за възможно продължение. При положение, че е препоръчано удължено лечение със същия продукт, е добре да се направи пауза от 1-2 дни, преди да се започне отново.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ може да причини някои странични ефекти. Съобщавано е за дразнене в носната кухина – кихане, усещане за раздразнено гърло и устна кухина, пресъхване на лигавиците. В редки случаи са регистрирани оплаквания от гадене, зачервяване на лицето, оток на лицето и носната лигавица, усилване на болестната симптоматика вместо облекчаване. При отделни пациенти се наблюдава сърцебиене, нарушаване на съня, раздразнителност и тревожност, хипертонични пристъпи, умора. Съобщавано е за сърбеж и кожни обриви, както и за влошаване на зрението.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не използвайте този назален спрей, ако ви е известно, че имате алергия към някой от компонентите му. При симптоми на алергична реакция, която е неочаквана за вас, прекратете приложението и се конснултирайте незабавно с личния си лекар.

Спреят АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ не е подходящ за лечение на деца под 6-годишна възраст.

Този лекарствен продукт не се препоръчва за пациенти с глаукома, заболявания на щитовидната жлеза, диабет, коронарно заболяване, астма, уголемена простата, хипертония. Не прилагайте при потребители с болестта на Паркинсон.

Не е желателна употребата на този назален спрей от кърмачки. Бременни могат да използват продукта само след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ назален спрей може да усили или намали ефекта от някои медикаменти, с които влиза в лекарствено взаимодействие. Повишено внимание се изисква при съвместяване с антидепресанти.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *