Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАНДЕСАРТАН / CANDESARTAN

Съдържа кандесартан цилексетил, лактоза монохидрат, царевично нишесте, хидроксипропил целулоза, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат и триетилов цитрат

kandesartan-8Предназначение

Този лекарствен продукт е предназначен за понижаване на артериалното налягане, което се постига чрез отпускане и разширяване на кръвоносните съдове. КАНДЕСАРТАН оптимизира кръвообращението и съдейства за нормално оросяване на всички зони на тялото. Препоръчва се при възрастни пациенти с високо артериално налягане или сърдечна недостатъчност.

Как се приема

КАНДЕСАРТАН се предлага на лекарствения пазар във вид на таблетки от 4, 8, 16 и 32 мг. Дозировката и схемата на прием се определят от лекар в зависимост от характера на заболяването и здравния статус на пациента. Определената от лекар доза се приема веднъж дневно в един и същи час, с малко вода. Приемът на КАНДЕСАРТАН не е свързан с храненията.

При високо артериално налягане лечението започна най-често с дози от 8 мг дневно, като е възможно постепенното им увеличаване, но не повече от 32 мг на ден.

При сърдечна недостатъчност първоначалните ниски дози от медикамента могат да се удвояват на всеки две седмици. Максималният дневен прием е 32 мг. Повишено внимание се налага при пациенти в старческа възраст, бъбречно болни, потребители на диуретици или с диария.

Възможни нежелани ефекти

Ако приемът на КАНДЕСАРТАН причинява сърбеж или кожни обриви, отоци по лицето и носоглътката или затруднено дишане – спрете медикамента и потърсете лекарска помощ.

КАНДЕСАРТАН причинява в някои случаи замайване, главоболие и рязко спадане на артериалното налягане. Има данни за болки в гърба, в мускулите и ставите. При клинични изследвания се установяват отклонения в стойностите на белите и червени кръвни клетки. Медикаментът може да провокира кашлица; сигнализирано е за смущения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се препоръчва за лечение на деца и юноши на възраст под 18 години.

Не прилагайте в случаи на бременност; КАНДЕСАРТАН не е подходящ за кърмачки.

КАНДЕСАРТАН не бива да се взема в случаи на непоносимост към някоя от съставките на продукта.

Не е подходящ за пациенти, преживели инсулт; с ниско кръвно налягане; с трансплантиран бъбрек, на диуретици или невъзстановени след вирусно заболяване с диария.

Не е препоръчителен при тежки сърдечни заболявания, чернодробни страдания, при пациенти със заболявания на надбъбречната жлеза и жлъчката.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на КАНДЕСАРТАН с някои медикаменти налага периодичен контрол върху кръвните показатели поради вероятност от взаимни въздействия с усилващ или отслабващ ефект. Лекуващият да обърне внимание при съвместяване с други медикаменти за контрол върху артериалното налягане, нестероидни противовъзпалителни, аспирин, литий, таблетки за отводняване, калиеви добавки и хепарин.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 таблетки х 8 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *