ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо се раждат бебета с диабет?

Експертите са силно обезпокоени от разпространението на диабета, който децата получават още в майчината утроба. Причина за това е епидемията от затлъстяване, както и възрастта, при която жените стават майки.

debelaКолкото по-възрастна е една бременна жена, толкова по-висок е рискът да развие диабет и да го предаде на детето си. Същото се отнася и за жертвите на затлъстяването, решили да родят бебе. Ако една бъдеща майка има диабет, рискът и бебето да е диабетик е шест пъти по-висок в сравнение със средностатистическите показатели.

Не е тайна, че проявяващият се в хода на бременността диабет – т.н. гестационен диабет, има негативно отражение върху здравето на бебето. При израстването на детето много често се наблюдават проблеми със стойностите на кръвната му захар. Американски изследователи от Йейлската школа по медицина са наблюдавали развитието на 255 деца със затлъстяване от 12-годишната им възраст.

Учените първоначално установили дали майките на тези деца са имали гестационен диабет, докато са ги износвали, обьсняват от medikforum.ru. Фокус на изследването били стойностите на кръвната захар, нейните колебания в рамките на три години. Оказва се, че 210 деца – 80% от всички, не са били под въздействието на гестационен диабет, а останалите 45 са изпитали съответното влияние в майчината утроба. Само 9% от участниците в първата група в рамките на контролния срок развили диабет от втори тип. При тези от втората група обаче процентът се оказал 31%.

Тревогата на специалистите е, че в развитите страни около 15% от бременните имат затлъстяване и делът им расте. Това само доказва, че сред новородените ще расте и процентът на застрашените от сигурен диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *