Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оглушаваме бавно, неусетно почти

Намаляването на слуха е естествен процес, който протича постепенно и незабележимо

оглушаване Обикновено околните откриват това преди самите нас. Нормалният физиологичен спад на слуха настъпва около 50-годишна възраст. Най-напред възниква проблем с горните честоти. Но тъй като те са извън говорната граница, на практика човек не усеща промяна. Към по-голямо увреждане са предразположени хората, работещи в шумна среда, претърпелите катастрофа или травми в областта на главата и шията, преболедувалите тежки вирусни или бактериални инфекции. Американски лекари предупреждават: честото използване на различни видове хендсфри устройства за мобилни телефони сериозно уврежда слуха. Същото важи и за слушането на музика със слушалки през плейър, телефон, таблет. Прекалено гръмките и продължителни звуци поразяват чувствителните слухови клетки във вътрешното ухо. Те причиняват стрес на целия организъм, в резултат на което отслабват паметта и работоспособността.

Намаляването на слуха често се съчетава с появата на шум в ушите. То може да е толкова силно, че да пречи на заспиването. Когато е като пищене, значи са увредени клетките, които отговарят за възприемане на високочестотните тонове. Ако наподобява бучене, шумът е с ниска честота и е в резултат на засегнато средно ухо. При такива симптоми не бива да отлагате посещението при оториноларинголог, тъй като пораженията на нервната тъкан, на рецепторните клетки на слуховия анализатор могат да бъдат необратими. Ако реагирате навреме, специалистът ще ви помогне да преодолеете проблема, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *