Болка в коляното през лятото – как да се справите?

Лятото предразполага към повече движение и физическа активност

болка в коляното При по-голямо натоварване може да изпитате болка в коляното. Първото, което трябва да направите, е да си дадете почивка. Може да сложите под коляното възглавница, която да го поддържа. Болката ще успокоите най-бързо и без страничен ефект с лед.

При травма в областта на коляното веднага охладете засегнатото място, за да намалите риска от подуване. Правете процедурата 10-20 минути три пъти дневно. През първите 48 часа избягвайте топъл душ и алкохол. Ако до третия ден отокът спадне, вече може да правите топли компреси върху коляното. Полезни са леки упражнения за възстановяване подвижността на ставата. За намаляването на отока помага и превръзка с еластичен бинт. Бъдете внимателни – прекаленото стягане може да затрудни кръвообращението и да влоши отока.

Масаж на коляното с топло етерично масло също успокоява болката и тя отминава в резултат на подобрената циркулация на кръвта и отпускането на мускулатурата, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *