Полезна рецепта със сок от краставици

Сокът от краставица, който е толкова лесен за приготвяне, притежава много полезни свойства

сок от краставици

Той играе важна роля за нормализиране на обмяната на веществата, изчиства организма от токсини, подхранва го с витамини и минерали

Заради голямото количество на натрий и калий е особено полезен за сърдечносъдовата система. Едно от най-ценните му действия е намаляването на високия холестерол.

Обелете кората на краставицата, тъй като тя не съдържа много хранителни вещества. Към 100-150 мл пресен сок добавете 1 с.л. мед. Това природно лекарство приемайте три пъти дневно половин час преди хранене в продължение най-малко на една седмица.

Обърнете внимание – прясно изцеденият сок трябва да се изпие до 30 минути, след това губи повечето от лечебните си свойства.

Противопоказания за лечение с краставичен сок може да има при сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт или на бъбреците, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *