Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стефан Диомов: Свалих 10 кг и забравих за болестите!

Стефан Диомов – известен български музикант, споделя, че е свалил 10 кг и се е отървал от редица здравословни проблеми. Ето какво споделя той в интервю за в. „Доктор“.

Г-н Диомов, в какво здраве ви намирам – миналата есен бяхте по болници и споделихте, че имате сериозни проблеми със сърцето?

Да, м.г. заболях сериозно, имах много често екстрасистули, сърцето ми излизаше от ритъм непрекъснато, кръвното беше много високо, а пулсът ужасно нисък. Бях във ВМА, лекарите ми помогнаха, но честно казано, най-много ми помогна диетата, която реших да спазвам. Отслабнах с 10 кг от януари досега, искам още да сваля. Още в началото на отслабването най-неочаквано започнах да се чувствам много добре, отново ми се върнаха силите, желанието за живот, да пиша песни, да съм в публичния живот. Върна ми се самочувствието.

Това е трудно постижимо, ако човек не разбере най-важното – че храната е безценно лекарство, стига да знаем как да се ползваме от нея. Според мен хората се хранят безотговорно, отдават се на своите страсти, без да си

Стефан Диомов, снимка:  flagman.bg
Стефан Диомов, снимка: flagman.bg

дават сметка, че един ден ще страдат от това. Натрупването на телесна маса и напълняването, типичното коремче за хората над 50, води до обременяване на сърцето. То трябва да работи повече и понякога нещата излизат от хармоничното си състояние. Ние по безумен начин караме сърцето да работи повече, отколкото е необходимо, и, разбира се, биваме наказани. Както аз бях наказан. За мен най-важното е човек да знае, че опасността го дебне от чинията пред него. Когато в нея сложим всичко, което ни хрумне, без да си даваме сметка, че това трябва да се смели, че са необходими само калории, за да живеем хармонично, следват резултатите – болестите. Най-страшното нещо е лакомията човешка.

Как се храните в момента?

Много пестеливо, спрях мазните меса, пържените ястия също, никакво олио не употребявам. В салатата слагам няколко капки зехтин. Аз ям предимно салати – сутрин, обед и вечер. Храня се по системата на разделното хранене. Това не означава мъжът в кухнята, а жената в спалнята, а означава да разделяме мазнините, въглехидратите и белтъчините на едно хранене. Т.е. на всяко хранене се приема само един вид от тези хранителни съставки. Ям рядко пилешко месо, но често си хапвам риба. Хляб също не ям, но ползвам житото лимец. Когато чувствам глад, си хапвам по няколко лъжици, предварително накиснат лимец, той убива апетита.

Също между храненията може да се хапва по един плод. Ям и постни ястия от зеленчуци, но без олио и мазнина. Олиото води до натрупване на шлака в кръвоносните съдове. Млечните продукти също съм ги ограничил до минимум.

Другата тема са „белите врагове” – солта и захарта – те също трябва да се използват изключително пестеливо. Сладкиши и десерти се изключват от менюто. Трябваше да стана на 70 г., за да разбера, че всичките ми здравословни проблеми зависят от начина на хранене и от движението, което е задължително.

Вие сам ли избрахте този решим на хранене?

Запознах се с трудовете на световноизвестни учени. Д-р Людмила Емилова също ми помогна със съвети, за което съм й благодарен. Преди бях с кръвно 225, а пулсът ми падна на 35. Слагаха ми няколко пъути холтер. Сега, след като отслабнах, съм с кръвно 130 на 80, а пулсът ми е 75, т.е. аз съм с прекрасни показатели. Оставих лекарствата, които пиех от години. Още с първите 4-5 кг, когато свалих, вече нямах нужда от лекарства. Тогава почувствах сякаш с мен се извърши чудо, имах чувството, че летя.

Няколко месеца преди това живеех с мисълта, че си отивам от този свят, а се оказа, че е нужно малко, за да си възвърна хармонията в организма и да съм добре със здравето. Добре че лекарите във ВМА ми казаха, че трябва да отслабна. Аз казвам същото на хората, които имат проблеми със сърцето си – да помислят и да поработят над теглото си.

Имахте ли и други заболявания?

Другите заболявания, които имах, също изчезнаха като с магическа пръчка. Имах възпаление на уретера непрекъснато, много често уриниране, цистит. Но като отслабнах, забравих и за него. Не преувеличавам, при това съм отслабнал само с десетина килограма.

Има хора, които трябва да свалят по 30-40 кг, чудя им се как живеят. Понякога нещата са фатални – или искаш да живееш, или се самоубиваш с обилна храна. Това е дилемата.

Какъв по-точно е режимът ви на хранене?

Храня се повече от 5 пъти на ден, но с малки количества. Не изпитвам глад и стрес от гладуването. Сутрин ям авокадо или салата с мъничко сирене. Салатата е от домати, чушки, краставици, лук. Към 11 ч. хапвам един плод, ако огладнея. Към 13 ч. обядвам постно ястие от зеленчуци, ориз или картофи с обилна салата. Може да се хапне месо със салата също така. Алкохолът трябва да се ограничи, но една биричка няма да навреди или друго малко питие, не повече от 50 г. Трябва и много движение, както и да има душевно равновесие, грижите се мятат през рамо, както се казва. Това е култура на хранене, която трябва да се спазва всеки ден. Здравето зависи най-вече от начина, по който се храним. Налага се да се ограничаваш, ако искаш да отслабнеш, няма как да стане иначе.

Казвам всичко това с желанието да помогна на хората. Аз правя песни и се опитвам с тях да повлияя на настроението на хората, да ги направя по-радостни, да пеят с мен. Сега имам фотоизложба в Бургас, тъй като през март т.г. видях величествените водопади Игуасу в Бразилия. Направих тази изложба, защото исках да споделя радостта си с хората, да видят колко красиви места има по света и да станат по-добри. Мисля, че и от лошотията също се разболяваме повече. Добрият и уравновесен човек, който си създава по-малко
врагове и повече радости, живее спокойно и болестите му са по-малко. Добрите мисли помагат за хармонията в организма. Добре е да престанем да се мразим, да престанем да злобеем, защото това първо нас наказва.

Споменахте повече движение – вие какво спортувате?

Целогодишно карам велосипед в Бургас, а сега на 9 август имахме велоден. По моя идея има движение „Бургас – велосипедният град”, за четвърта поредна година правим такъв ден, изнасяме и концерт с моята нова група „Петте сезона” и още млади изпълнители. Интересът към събитието от страна на бургазлии става все по-голям, правим много състезания и други забавни изяви. Аз карам колело, откакто се помня. За мен това е най-гениално измисленото превозно средство, защото е практично, икономично и най-важното здравословно. Ако човек иска да се чувства свободен, независим и да бъде здрав, нека да погледне към велосипеда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *