Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мускулните влакна се късат дори при тичане след рейса

Преди 20 дни се наложи да се затичам към рейса, при което почувствах остра болка в прасеца на левия ми крак. До вечерта кракът ми оттече и движенията ми станаха силно болезнени. Отидох на лекар, който ми каза, че нямало нищо сериозно. Болките обаче продължават. Очаквам съвет от вашите консултанти какво да правя по-нататък.

Станислав Каламов, София

Въз основа на описаната от вас ситуация, най-вероятно се касае за частично разкъсване на мускулни влакна на прасеца. Това настъпва при хора, които извършват непривични за тях физически усилия без предварително “загряване”, което наблюдаваме при спортистите преди старт. Обикновено се получава внезапна болка, която някой описват като “удар с нож”, след което движенията в глезената става са силно болезнени, а стъпването на пръстите на увредения крак е почти невъзможно. Появява се и оток в областта на прасеца, за който съобщавате и вие.

Във вашия случаи през първите десетина дни е трябвало да осигурите пълен покой на крака. За целта понякога се поставя и гипсова шина за обездвижване на глезената става. Сега обаче е необходимо да проведете консултация със специалист /ортопед или хирург/, който да отхвърли възможността за частично увреждане на Ахилесовото сухожилие, за наличието на разширени вени и за тромбофлебит в дълбочина. Едва след това трябва да направите физиотерапевтични процедури.

Д-р Божидар Бегов е хирург-ортопед, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. :  0887/ 580-820.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *