3 храни за по-тънка талия

Тези три храни ще се погрижат идеално за вашето здраве, а след това и за перфектния ви външен вид

тънка таия

Лук

В него се съдържа значително количество витамини С, А, В,, В., РР и веществото инулин, което стимулира ръста на полезната микрофлора в организма. Освен това лукът е богат на фитонциди (фракции на етеричните масла) – високоактивни растителни вещества, които имат свойството да потискат растежа на бактериите и вирусите. Редовната консумация на лук намалява нивото на лошия холестерол. Не бива да прекалявате с количествата само ако имате сериозни заболявания на храносмилателната система и бъбреците.

Овесени ядки

Те са любимият продукт на диетолозите и наскоро бяха обявени за една от 14-те храни, които удължават живота. Овесените ядки имат нисък гликемичен индекс – това означава, че въглехидратите в състава им постъпват бавно в кръвта и спомагат за поддържане на постоянно ниво на кръвната захар. Диетолозите обикновено критикуват готовите мюслита заради съдържанието на консерванти. По-евтино и полезно е домашното мюсли, което ще получите, ако затоплите овесени ядки във фурната и добавите мед, плодов сироп, сурови ядки и сушени плодове.

Грах, боб, леща

Бобовите растения са основният растителен източник на протеини – по съдържание на белтъчини са близки до месото, но се усвояват много по-лесно. При обичайните начини на приготвяне (варене) бобовите протеини се усвояват до 70-80%. Освен това в тях се съдържат много необходими за организма органични киселини, мазнини, витамини, минерали и соли. В граха има активни вещества, които оказват антисклеротично действие. Бобът е богат на калий и фолиева киселина, защитава от инфекции, пречиства кръвта. Освен това съдържа много витамини от групата В и благодарение на това понижава риска от сърдечносъдови заболявания. Още ползи носят фибрите, които улесняват храносмилането, и манганът, който придава здрав и силен вид на косата. Според лекарите всекидневната консумация на 100-150 г боб в продължение на две-три седмици понижава значително нивото на холестерола. Любопитен факт е, че в лещата не се натрупват токсични елементи и нитрати. Тя подобрява храносмилането и е отлична профилактика против рак на дебелото черво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *