Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хиперемия или кога изчервяването е опасно

Руменината по лицето невинаги е доказателство за прилив на емоции – съществуват и други причини за обилното изчервяване

хипермия

Силното зачервяване на участъци от лицето се нарича хиперемия. В голяма степен към хиперемия са склонни хората със светла, тънка и прозрачна кожа. Проблемът представлява внезапно разширяване на разклонените малки кръвоносни съдове, което се забелязва именно при този тип кожа. Причините за хиперемия на лицето са много и различни. Сред най-безобидните са силната емоционална възбуда, високата температура на околната среда, злоупотребата с алкохол, консумацията на твърде гореща или люта храна, интензивното физическо натоварване, дългото стоене в поза с наведена глава, сексуалната възбуда. Тези причини за изчервяване се смятат за естествени и нормални, но за съжаление хиперемията може да сигнализира и за сериозни проблеми. Лицето и шията може да почервенеят, ако:

  • рязко се повиши кръвното налягане
  • развие се алергична реакция
  • настъпи слънчев или топлинен удар
  • наруши се хормоналният фон (например при менопауза или бременност)
  • възникне кожно заболяване (например розацея)
  • има ендокринно заболяване
  • възникне заболяване на черния дроб или на панкреаса
  • назначен е курс на лечение със силни препарати, които по състав са сходни с наркотичните вещества.

Лечението на хиперемия зависи от причините за възникването й. Ако причината е външна, необходимо е просто да се постараете да изключите този фактор от живота си (например алкохол, люта храна и т.н.). Когато лицето се зачервява заради психологически преживявания и стрес, трябва да се опитате поне отчасти да държите емоциите си под контрол.

Но ако хиперемията възниква вследствие на вътрешно заболяване и се съпроводена със световъртеж, главоболие, болка в гърдите, затруднено дишане, мускулни крампи, незабавно се обърнете към лекар. Обикновено е необходимо да се направят серия изследвания и чак след това да се вземат мерки за отстраняване на зачервяването на лицето, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *