ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите рецепти за красота със сода за хляб

Содата почиства, успокоява и е естествен регулатор за киселинността на кожата

сода Как да си направим евтина и много ефикасна козметика, с която кожата ни ще светне. Содата има антибактериално действие. Незаменима е, защото по естествен път регулира рН-то. Освен това успокоява и омекотява.

Ще си направите подхранващ ексфолиант за всеки тип кожа от 3 с.л. сода и по 1 с.л. вода и овесено брашно (с подхранващо действие). С леки движения масажирайте лицето няколко минути и изплакнете с хладка вода. Съкратената пилинг процедура е от щипка сода, добавена към измиващ гел.

Антибактериален скраб става от 1 с.л. мед и 1 ч.л. сода. С плътната паста масажирайте лицето 1 минута и измийте с топла вода.

Сухата кожа ще тонизирате, като към 1 сл. овлажняващ крем добавите 1 ч.л. сода и 2 капки лимонов сок.

Сода бикарбонат повлиява чудесно акнето, като намалява възпаленията. Разтворете малко сода във вода и се измийте. На силно раздразнените места може да сложите паста от сода и вода и след 10 минути да изплакнете. Ако възпаленията са по-дълбоки, ще ги подсушите с паста от сода, вода и 2 капки масло от чаено дърво. Нанесете върху пъпките и след 1 час измийте.

При проблемната кожа направете маска от 2 с.л. царевично брашно и 1 ч.л. сода. Разредете с топла вода до каша и нанесете върху добре почистено лице. След 20 минути свалете маската с памучен тампон, напоен с отвара от лайка, изплакнете и подсушете лицето. Процедурата се прави веднъж седмично.

Содата помага при торбички под очите. Разтворете 1 ч.л. в 100 мл вода, напоете два козметични тампона и ги поставете върху очите за 15 минути. Или към 1 с.л. охладена отвара от чай прибавете 1 ч.л. Сода.

Ако косата ви е много мазна, за сухо измиване използвайте сода. Поръсете я хубаво и се разрешете. Содата ще попие излишния себум, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *