Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 правила за здрави стави

За да се предпазите от широко разпространеното заболяване артрит, е добре да спазвате няколко простички правила

кости

Поддържайте нормално телесно тегло. Всеки килограм в повече натоварва ставите. Това ускорява износването на ставния хрущял, който предпазва костите от триенето помежду им и позволява плавното им плъзгане при движение. При разрушаване на хрущяла се появява болка и скованост в ставите.

Спортувайте редовно. Това е начин да се грижите за мускулния тонус и за подвижността на ставите. 30 минути на ден пет пъти в седмицата пазят от развитие на артрит. Не прекалявате с натоварващите спортове – футболът, вдигането на тежести и бягането на дълги разстояния имат отрицателно въздействие върху ставния хрущял. Пазете се от спортни травми – отдавна е известна връзката им с развитието на остеоартрит.

Не прекалявайте с обувките на високи токчета. Човешкото ходило не се чувства комфортно, ако по цял ден е принудено да бъде на пръсти. За ежедневието избирайте удобни модели.

Избягвайте еднообразните движения. Те могат да причинят микро-травми в ставите, които по-късно да доведат до развитие на артрит. Обръщайте внимание на позата, в която вършите обичайните си задачи, и се постарайте да я променяте. Имайте предвид, че продължителното седене натоварва гръбначния стълб. Правете почивки и се раздвижвайте през 40-60 минути.

Пийте достатъчно вода. Това е важна превантивна мярка, тъй като 70% от ставния хрущял се състои от вода. Когато сме дехидратирани, той се уврежда по-лесно.

Набавяйте си необходимото количество витамин D. През лятото няма да изпитвате дефицит, тъй ценният мастноразтворим витамин се синтезира главно в кожата под въздействие на слънчевата светлина. Може да се набавя и от някои храни – рибено масло, черен дроб, мляко, яйца. Млечните храни са отличен източник и на калций – минерал, който е много важен за здравето на костите и ставите.

Откажете цигарите. Доказано е, че тютюнопушенето влошава костната структура. Дори хора, които вече са развили артрит, забелязват значително намаляване на ставните болки, след като спрат цигарите.

Не злоупотребявайте с алкохол. Повече от 200 мл дневно се отразяват негативно на костната тъкан и затрудняват способността на организма да усвоява калций, пише вестник „Всичко за семейството“.

LecoVita ПЕРИФЕРИН – за здрави стави, ставни връзки, кости, сухожилия и хрущяли!

„Аз съм спортист и пия Периферин по препоръка на моя лекар. Мои колеги се оплакват от ставни болки, но не и аз. Сигурен съм, че Периферин ми помага!!!“ – Влади Иванов.

LecoVita ПЕРИФЕРИН

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *