ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазите от тендовагинит?

Учени установиха връзка между отока на меките тъкани на китката и недостига на витамин В6

тендовагинит

Набавяйте си органичното вещество в необходимото количество, като ядете риба, фъстъци, бобови растения, авокадо и банани.

Тендовагинит може да хванете не само от компютърната мишка и клавиатурата, а и от други еднообразни движения, които извършвате редовно. Най-често болката се появява около рамото, външната страна на лакътя, ходилата. Тендовагинит на ахилесовото сухожилие например причинява силна болезненост, понякога дори невъзможност за движение на пострадалия крайник. Специалистите по ортопедия и травматология препоръчват активна почивка в болничния период с минимално движение в засегнатата става. Помагат студени компреси и стегната превръзка, която да обездвижи пострадалото място. Може да повдигнете крайника над нивото на сърдечната линия – целта е облекчаване и разсейване на отока.

В лечението се прилагат нестероидни противовъзпалителни медикаменти. Те овладяват болката, подуването и възпалителния процес в сухожилието. По преценка специалистът може да предпише и лекарства от групата на кортикостероидите и диуретипите. С много добър ефект се прилага и ултразвуковата терапия, която облекчава болките и подобрява кръвообращението, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *