Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имате ли често спазъм в мускулите?

Това обикновено показва претоварени мускули. Също така физически и психически стрес може да доведе до стягане на мускулите или мускулни спазми.

Тази статия обяснява честите причини за напрежението в мускулите, а също и някои прости средства за предотвратяването на проблема.

Мускулни спазми са много болезнени и техният ефект може да продължи за няколко часа или дори дни в някои случаи.

Съществуват няколко причини за стягане на мускулите. Нощните спазми често водят до затягане на мускулите на краката на следващия ден, което води до затруднения при движение. Смята се, че психически стрес може да доведе до напрежение в мускулите.

Предизвикана реакция

Понякога мускулното напрежение възниква в резултат на реакция на организма към механичен дисбаланс. Например, след прекомерно трудна работа, ако усетите стягане на мускулите на гърба, след това трябва да си осигурите достатъчна почивка на мускулите.

Физически стрес

След прекомерен физически стрес може да изпитате стягане и болки в мускулите. Например, след интензивна тренировка или след  алпинизъм. А при жените много често се среща в края на деня, след като са били на високи токчета. Нежен масаж с етерични масла, както и прилагане на компрес с гореща вода ще помогне.

Повтарящи се движения

Някои професии, като дърводелство и спортове като крикет съдържат повтарящи се ръчни движения, а те са една от основните причини за стягане на мускулите. Спиране на дейността е единственото решение за този тип стягане на мускулите.

Лоша поза

Това е една от най-честите причини за напрежение в мускулите. Тя може да доведе до затягане на мускулите на гърба или краката. Винаги трябва да седите изправени, докато учите или работите особено пред  компютъра.

Липса на движение

Неизползваните мускули атрофират и стават плътни и твърди. Можете бавно да се опитате да използвате засегнатия мускул. Започнете с леки упражнения  и увеличавайте интензивността постепенно. Не забравяйте, че упражненията за загряване са важни. Продължителното бездействие след раждане или операция може да доведе до затягане на мускулите също.

Проблемът със спазмите на мускулите може да бъде решен с помощта на масаж, физиотерапия и подходящи упражнения. Пиенето на вода е задължително.

 

Това са най-добрите храни за мускули!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *