ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблеми със зрението и тяхното лечение – част 2

Проверка на зрението трябва да се прави всяка година дори да нямате оплаквания.

Част 1

За дегенерация на макулата, в момента не е лек за свързана с възрастта дегенерация на макулата (AMD), но нови лечения понякога са в състояние да предотврати тежка загуба на зрението. Лечението зависи от вида на AMD, но може да включва:

  • Инжектирането на лекарство в окото – за предотвратяване на образуването на нови пропускащи кръвоносни съдове;
  • Лазерна терапия – да унищожи анормалните кръвоносни съдове;
  • Фотодинамичната терапия – инжектиране на лекарства, които се активират от излагане на светлина;
  • Операция – за отстраняване на кръвта под ретината, анормалните кръвоносни съдове или съединителна тъкан;
  • Транслокация на ретината – хирургично въртене на тъканта на ретината, повредена от макулата;
  • Помощ за по-добро виждане – помага се на хората с частично зрение да се възползват максимално от останалото им зрение. Използват се устройства, които имат специални лещи или електронни системи, които увеличават изображенията, така че те могат да бъдат видени от частите на ретината, които все още функционират.
  • Витамини – помагат за намаляване или забавяне на риска от тежка загуба на зрението. Някои данни показват, че някои витамини и антиоксиданти – витамини С и Е, бета-каротин и цинк – могат да помогнат. Въпреки това, по-съвременните изследвания заменят бета-каротин с лутеин и зеаксантин и получават по-добри резултати.

Лечението на глаукома обикновено включва използването на поредица от капки за очи, за да може с течение на времето да се запази заболяването под контрол. Лазерна хирургия се прилага за тази форма на заболяването, която се нарича хронична откритоъгълна глаукома. Но офталмолозите обикновено използват този метод като алтернатива или допълнение към лекарствената терапия, а не като първа линия на лечението.

За глаукомата още много трябва да научат лекарите, защото до сега не са изнамерили сполучлив лек. Терапиите се развиват непрекъснато и лечението на хората с лазерна хирургия навлиза все повече. То работи много добре, ако не и съвсем по-ефективно от лечението с капки за очи.

 

Грижа за очите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *