Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват проблеми със зрението?

Периодичните изчерпателни очни прегледи от очен лекар са от съществено значение, за да се следи здравето на вашите очи и да диагностицирате проблемите.

За лечение на късогледство вашият очен лекар обикновено ще предпише лещи, за да се съсредоточат визуалните образи правилно върху ретината. В зависимост от спецификата на вашите око, може да имате възможност за избор между носенето на традиционните очила и контактни лещи.

За лечение на далекогледство очила или контактни лещи също могат да бъдат предписани. Хората обикновено търсят лечение за далекогледство, когато започват да се оплакват от преумора на очите, особено в края на деня, или когато имат затруднения при четене. За по-ниски нива на далекогледство се използва метод на лечение ЛАСИК – LASIK. LASIK означава Laser Assisted In-Situ Keratomileusis и е форма на рефрактивна хирургия, която комбинира микрохирургия и третиране с ексимерен лазер. По-високите нива на далекогледство могат да бъдат хирургично отстранени само със замяна на естествената леща с вътреочна леща, която е по-мощна и фокусира светлината върху ретината.

За лечение на астигматизъм може да ви предпишат очила или контактни лещи. Най-често това са очила със специални лещи, но напоследък все по-често се използват и меките контактни лещи, които са много удобни иа носене.  Хирургията за астигматизъм може да включва лимбални релаксиращи инцизии, LASIK и вътреочни лещи.

При катаракта естествената леща на окото се втвърдява и става мътна, замъглява зрението. Коригирането на проблема е процес, наречен „факоемулсификация“. Използва се ултразвук, за да разбие катаракта и се премахват фрагментните миниатюрни лещи чрез разрез толкова малък, че обикновено не се нуждае от шевове. Някои хора погрешно наричат ​​тази лазерна процедура операция на катаракта. Хирургът след това вкарва изкуствена леща –  имплант. Използва се местна упойка и пациентът се изписва обикновено в рамките на един или два часа след операцията.

При отлепване на ретината някои случаи могат да бъдат коригирани с лазерна хирургия, която има висок процент на успех. Ако разкъсването на ретината е по-напреднало, по-сериозна операция за корекция може да се окаже необходима.

Продължение…

 

Изгладете бръчките около очите с домашна маска!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *