Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И бавният пулс може да бъде опасен – научете защо!

Пулсът е нормален, когато сърцето работи с честота от 60 до 90-100 удара в минута

пулс При някои хора той е по-бавен. Например при спортистите. Заради отличната им физическа форма сърцето успява с по-малко удари да изтласква необходимото за организма количество кръв.

Бавният пулс е характерен за някои физиологични състояния – по време на сън, при почивка след физическа дейност, през втората половина на бременността, при хора в напреднала възраст. В отделни случаи той може да се дължи на странично действие на определен медикамент. Често пъти обаче бавният пулс сигнализира за нарушение в сърдечната дейност.

„Част от причините са промените в клапния апарат на сърцето вследствие на ревматизъм, вродени пороци, инфекциозен ендокардит -обяснява пред вестник „Всикчко за семейството“ д-р Борислав Ацев от университетската болница „Св. Екатерина“. -Обикновено се провежда 24-часова електрокардиограма, която показва как работи сърцето в рамките на едно денонощие. Това помага на кардиолога да установи конкретната причина при всеки пациент.“

Много важно е да се изясни, дали бавният пулс се съпровожда от оплаквания като умора, световъртеж, краткотрайна загуба на съзнание. При такива симптоми е наложително да се направи и ехокардиография. След анализ на изследванията специалистът решава какво лечение да проведе. Ако се окаже, че оплакванията настъпват, когато пулсът е най-нисък, лекарят може да препоръча поставяне на пейсмейкър – електронен апарат за регулиране на сърдечния ритъм, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *