Морските бани помагат срещу интимни болежки

Кога, ако не сега, е време за море, слънчеви и морски бани, които могат да ни предпазят от най-различни болежки

Морето е традиционният избор за лятна ваканция, но отдавна вече не сме ограничени да посетим чужди страни с екзотични плажове и да сменим за малко климата. Всички мислим, че знаем необходимото за предимствата на морето, обаче съставът на водата, температурата и нейните свойства са различни дори в рамките на един воден басейн. Някои заболявания отбелязват подобрение от морските бани, но при други е добре да се внимава, съветват специалистите.

Кога, ако не сега, е време за море
Кога, ако не сега, е време за море

Черно море е уникално по своите качества, не само защото е „нашето море“. В повърхностния слой водите са богати на йод, калций, бром магнезий, а край бреговете има естествени минерални извори и лечебна кал. Това прави морските бани полезни при повечето сърдечни, кожни и нервни заболявания, астматични състояния и болести на опорно-двигателния апарат. Помагат и срещу интимни болежки, проблеми при климактериума, но не бива да се прекалява.

Черно море не е за препоръчване при болести на щитовидната жлеза, ниско кръвно налягане и исхемична болест на сърцето.

Средиземно море за някои е дори по-близо по разстояние. На юг слънцето е по-силно, а температурите – доста по-високи, затова е важно да сме в добро здравословно състояние. Морската вода, както навсякъде, действа благоприятно на имунната система и нервите.

Мъртво море е една истинска екзотика. Солеността му е невероятно голяма, но благодарение на това, морските бани и дори разходките по брега помагат при дерматит, псориазис, витилиго и други кожни заболявания. Ползата за едни, е вреда за други и затова при бъбречни заболявания, диабет, рак, проблеми със сърцето и нервите, посещението на това море са нежелателни.

Балтийско море през лятото може да бъде интересна алтернатива на нашето Черноморие. Там не е горещо, а във водите му има много повече йод, затова се оказва подходящо за закалителни процедури. Полезно е при белодробни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, неврози, депресии и някои болести на сърцето. По-ниската средна температура може да повлияе зле при болести на ставите, радикулит и бъбречни проблеми.

Винаги преди да тръгнете на море, се консултирайте със своя лекар – не е излишно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *