Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Миенето на зъбите трябва да продължи поне 3 – 5 минути

Вече два пъти моя зъболекар ми казва, че не си мия зъбите, а това изобщо не е вярно. Освен това, преди да отида при него, аз специално върша тази работа. Явно обаче нещо не правя по правилата. Макар и да звучи малко смешно искам да ви помоля, да обясните как трябва да се върши тази работа, макар и от страниците на вестника.

Георги Апостолов, Бургас

Браво за смелия въпрос! Това е много важна тема. Миенето на зъбите с четка трябва да се прави два пъти дневно – сутрин и вечер. Самата процедура е необходимо да продължи между 3 и 5 минути.

Общият враг на зъбите и венците е плаката, която способства за развитието на зъбния кариес венечните възпаления. Миенето отстранява плаката и остатъците от храната вътрешните, външните и дъвкателните повърхности на зъбите.

Миенето трябва да започне с равномерното разнасяне на пастата. За почистването на външните повърхности на зъбите четката трябва да се постави под 45 градусов наклон към венците. С леки изчеткващи движения и без натиск четката трябва да се движи нагоре и надолу.

Почистването на вътрешните и дъвкателните повърхности е с леки движения на четката напред и назад, успоредно на венците.

За почистване на вътрешните повърхности на предните зъби поставете четката вертикално и правете леки движения нагоре и надолу, използвайки нейния връх.

Завършващите движения са кръгообразни, за да се почистят кухините между отделните зъби и венците.

Преди да завършите е добре да се уверите, че сте достигнал и най-крайните зъби в дъното на устната кухина.

За да имате свеж дъх е необходимо да почистите и езика.

По принцип с измиването на зъбите с четка се почистват 3 от 5-те повърхности. Останалите 2 се нуждаят от специални грижи. За да не се натрупа плака и хранителни остатъци за там трябва да се използват конци.

Д-р Веска Василева е стоматолог, ендодонт, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да я потърсят на тел.: 0888/ 807-559.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Миенето на зъбите трябва да продължи поне 3 – 5 минути

  1. Pingback: Как да си помогнем при невралгия? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *