Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебното гладуване може да не е подходящо при “Тиреоидит на Хашимото”

Аз съм на 43 години и страдам от много сериозни заболявания: Тиреоидит на Хашимото, високо кръвно налягане, хронична умора, псориазис, увеличен черен дроб, затлъстяване и проблеми с цикъла. Тъй като от конвенционалната медицина нямам очакваните резултати, реших да направя лечебно гладуване. Моят въпрос към вас е дали да си пия медикаментите по време на гладуването – хормоналното лекарство Еутирокс – 100 милиграма и за кръвното- хлофазолин, корвитол, престариум и тертензиф?

Милена Бояджиева, Кюстендил

Наистина в случая е много важна преценката за приема на хормоналния препарат и лекарствата за кръвното налягане. Като се има предвид, че Тиреоидитът на Хашимото може да има да различен ход на протичане, по принцип налагащ съответни корекции в лекарствената терапия, то периодичното преосмиляне и корекция в терапията несъмнено трябва да има.
А още повече това се налага, при предприемането на някакъв нов хранителен режим.
Как точно да стане промяната в лекарственото лечение /тази промяна трябва да бъде своевременна и адекватна/ – това може да определи най-добре лекарят, запознат най-пълно с Вашето състояние и проследяващ това състояние през целия етап на евентуално провеждана диета.
Нещо повече – при така представения случай най-напред трябва добре да се обмисли доколко подходящо е при Вас лечебното гладуване, а не някаква модификация като частично лечебно гладуване, вероятно е по-добре да се мине просто на подходящ хранителен режим.
Д-р Валя Асенова консултант на Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *