Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано: Мангото помага в битката с рака на гърдата!

Мангото е с правото да се нарича „суперплод“, защото изследванията наскоро показаха, че екзотичният плод има специфични противотуморни свойства по отношение на рака на гърдата

Учени в едно от най-старите американски висше училища – Texas A&M University доказаха по безспорен начин ползата от мангото при рака на гърдата. Както пояснява д-р Сюзан Такът, професор в Института по земеделие към университета, учените се съсредоточват в изследване на противовъзпалителните и токсични по отношение на клетките свойства на полифеноли, съдържащи се в мангото, и техният ефект върху туморите при рака на гърдата.

Мангото помага в битката с рака на гърдата
Мангото помага в битката с рака на гърдата

Под ръководството на професор Такът лабораторните изследвания и практически опити доказват, че мангото наистина притежава свойства, влияещи върху хода на онкологичните заболявания. Полифенолните съединения имат антиоксидантни свойства, които съдействуват за намаляване на оксидативния стрес, причина за някои хронични заболявания като рак. Полифенолите също така редуцират възпаленията.

Ракът на гърдата е признат проблем от световен мащаб, но вече има научни доказателства, че диетата може да играе превантивна и защитна роля по отношение на някои видове рак. Според мнението на експерти, 30% от раковите заболявания е възможно да се елиминират чрез здравословен живот и хранене.

Интересът към изследване на антираковите свойства на мангото нарасна в последните няколко години. Неговите биологично активни съставки, включващи фенолни киселини, флавоноиди и каротеноиди, имат противовъзпалителни, антиканцерогенни, антивирусни и антибактериални свойства.

Учените тестват извлечените полифеноли върху жизнеспособността на туморни клетки от рак на гърдата и установяват, че с увеличението на тези активни съставки се намалява възможността им за делене приблизително до 90%, а това прави мангото неоценим съюзник в битката с рака на гърдата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *