Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои са седемте излишни части на човешкото тяло!

Всеки ден хиляди жени и мъже се разделят например с мъдреците или апендикса си и всички те са убедени, че не губят нищо – нали това на практика са абсолютно непродуктивни, безполезни, направо излишни части на тялото! Така ли е наистина и как всъщност човекът се е сдобил с тях? Защо са престанали да му служат – обясняват от medikforum.ru.

kosmi* Зърната на гърдите у мъжете. За какво са им?! Но в майчината утроба всяко бебе започва да се развива първоначално с женски белези и само онези, които впоследствие придобият вторични полови белези на мъже, стават момчета. Така че зърната по природата си са едни и същи за жени и за мъже, но без въздействието на женския хормон естроген у силния пол това е просто орнамент.

* Косми под мишниците. В тази зона се намират потни жлези, едно от чиито предназначения е да изпращат сексуални сигнали. Миризмата може да не ни се струва от най-приятните, но механизмът си работи; ролята на космите е да съхранят въпросната миризма по-дълго.

* Вежди. Не е много ясно какво точно е имал предвид Създателят с тях – дали да пази очите от пот, от дъждовни капки? Според една хипотеза веждите са помощно средство за предаване на сигнали чрез мимиките. Според друга – придават индивидуалност на лицето. Доказано е, че лицата на хората без вежди се запомнят трудно.

* Апендикс. Рудиментарен орган, изгубил значението си в хода на еволюцията. Първоначално е подпомагал ферментацията на грубите сурови храни, приемани от пра -човечеството. Според една хипотеза това е мястото, където полезните бактерии се заселват и развиват колонии.

* Сливици. Чисто теоретично това е част от лимфната система, отговорна за имунитета. Тази система обаче е така добре развита, че отстраняването на една част от нея не е беда. Още повече, ако тя се е превърнала в депо на инфекции.

* Мъдреци. Човечеството отдавна е преминало на преработена, мека храна и челюстите са еволюирали, скъсявайки се и отслабвайки. Последните кътници са рудимент; те се формират късно или изобщо ги няма – а когато се появят, само създават проблеми.

* Препуциум, “крайна” плът – парченцето кожа, покриващо главичката на пениса. У някои религии и народи то се отстранява чрез обрязването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *