Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отказът от червено месо спасява от рак

Ако искате да намалите риска от рак на гърдата – откажете се от червеното месо и минете на пилешко. Препоръката е на учени от Харвардската школа по здравеопазване.

mesoЗамяната на порцията червено месо от менюто с пилешко – позволява рискът от поява на рак на млечната жлеза да се намали с 20%. В същото време редовното похапване на говеждо или овнешко, както и на преработено месо от рода на кренвирши и колбаси – това меню увеличава опасността от развитие на най-разпространения женски рак.

Американските учени изследвали храненето на около хиляда жени, разкриват от medikforum.ru. Екипът имал задача да проследи дали менюто провокира висок риск от рак на млечната жлеза. Оказало се, че смяната дори само на едно хранене с червено месо(или хот-дог, филийки печено говеждо и т.н.) намалява онкологичния риск със 17% поне.

Най-здравата диета повелява не просто да се откажем от червеното месо и всичко останало да продължи както до този момент. С още 14% се намалява рискът, ако една жена комбинира пилешкото или рибата с ядки и бобов продукт.
Описаното въздействие е още по-забележимо при жените в постклемактериум. Там еднодневният отказ от червено месо намалява опасността от рак на гърдата с 25%. Защо впрочем червеното месо пречи на нормалния ритъм на живот? То съдържа голямо количество наситени мазнини; истинска бомба. От нея тръгва повишената стойност на холестерина и хормоните, отключващи израждането на клетките и развитие на рак.

Когато например червеното месо се готви при висока температура, както е с продуктите на скара – вредните ингредиенти в него се освобождават. Ако в детските или в младите години се консумира прекалено много червено месо – опасността да се развие рак в зряла възраст нараства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *