ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инконтиненцията – неконтролираното изпускане на урина се лекува!

Не е нужно да живеете с инконтиненция – прости промени като тези съвети ще ви помогнат да преодолеете проблема.

Правете упражненията на Кегел. Те са особено ефективни за жени с леки симптоми. Освен това са прости за изпълнение. Това са упражнения за тазово дъно, които подпомогат да се подобри контрола на вашия пикучен мехур и органите в таза. Когато се изпълняват правилно и системно, тези упражнения засилват мускулите на тазовото дъно, като се подобрява задържането на урина.

Придържайте се към редовно уриниране. Просто и лесно – не чакайте да се препълни мехура ви, а го източвайте на всеки 1-2 часа.

Изпразвайте напълно пикучния мехур. Не бързайте, когато сте в тоалетната. Отделете малко повече време и след като сте приключили с уринирането, отпуснете се и малко след това се уринира отново – тази практика, наречена двойно уриниране, помага наистина да изпразните пикочния мехур.

Не злоупотребявайте с кофеина. Той е диуретик, затова трябва да го избягвате или поне да намалите драстично пиенето на кафе, чай и газирани напитки.

Пийте вода, но не прекалено много. Вашето тяло се нуждае от течности, така че не забравяйте да пиете достатъчно, за да останете добре хидратирани. Пийте около два литра (осем чаши) течности на ден, за да запазите пикочния мехур и бъбреците здрави.

Внимавайте за странични ефекти от лекарства, които вземате. Говорете с лекаря си, за да сте сигурни, че лекарствата, които вземате не са с диуретични свойства. Ако е така – бъдете близо до тоалетна няколко часа, след като ги изпиете.

Използвайте тампони. Жените могат да опитат поставяне на тампон,  за да помогнат за контрол над изтичането на урината, когато тичат, танцуват или правят други енергични дейности. Тампонът прави  малко натиск върху уретрата, което помага да не се допусне разлив. Има и специални памперси за възрастни.

 

Природни методи за лечение на цистит

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *