ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МЕМИГМИН / MEMIGMIN

Съдържа мемантинов хидрохлорид, микрокристалинна целулоза, лактоза монохидрат, повидон, талк, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид и макрогол 400.

memigminПредназначение

МЕМИГМИН е лекарствено средство, прилагано при прояви на деменция. Приемът му подобрява пропускливостта на нервните пътища; качественото предаване на нервните сигнали до и от главния мозък има пряка връзка с концентрацията и паметта. Чрез този медикамент се въздейства положително върху функционирането на нервната система и мозъчната дейност.

Как се приема

Дали този продукт е подходящ за вашите здравословни проблеми, може да прецени единствено лекуващият. Не предприемайте самолечение! Дозировката и продължителността на приема също се определят от специалист.

Обичайната дневна доза от медикамента е 20 мг, но тя се постига постепенно в рамките на 4 седмици. През първата седмица се прилага еднократна дневна доза от 5 мг, през втората – 10 мг, през третата – 15 мг и през четвъртата се достига терапевтичната от 20 мг.

Таблетките се приемат веднъж дневно в един и същи час, с малко вода. Не трябва да се стриват и чупят. Не прекратявайте самоволно терапията, ако сте почувствали подобрение. Единствено лекуващият може да прецени кога да прекъснете приема и по каква схема.

Възможни нежелани ефекти

МЕМИГМИН причинява в отделни случаи странични ефекти, за които трябва да се следи внимателно. Ако се окаже, че не са преходни и се проявяват всеки път след приема на таблетките, непременно се консултирайте с лекуващия.
Счита се, че страничните реакции от приема на този лекарствен продукт са до умерени, но е добре за всеки необичаен синдром да се съобщава на лекаря. Най-често препаратът причинява задух и главоболие, сънливост, запек, нарушено равновесие, хипертонични пристъпи. По-рядко се съобщава за халюцинации и объркване, необичайна умора, нарушена походка, сърдечни смущения – сърдечна недостатъчност, висок риск от образуване на венозни тромби. Не са изключени гърчове.

При по-продължително лечение МЕМИГМИН може да провокира възпалителни процеси в черния дроб и панкреаса. Има данни за психотични реакции, жилание за суицид и опити в това направление.

Кога НЕ БИВА да се приема

МЕМИГМИН не е подходящ в случаи на свръхчувствителност към някой от компонентите на медикамента.
Не предприемайте лечение с МЕМИГМИН, ако страдате от епилепсия, сърдечна недостатъчност или сте понесли инфаркт.

Това лекарство следва да се избягва при пациенти с нарушени функции на бъбреците и черния дроб. По преценка на лекуващия може да им бъде препоръчано при условие, че очакваният положителен ефект превъзхожда рисковете. Пациентът следва да е под наблюдение.

МЕМИГМИН не се прилага за лечение на деца и подрастващи до 18 години.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не шофирайте, ако приемате този медикамент – възможно е да реагирате с нарушена координация или загуба на ориентация.

Взаимодействие с други медикаменти

МЕМИГМИН може да промени въздействието на други медикаменти, ако се приема паралелно с тях. Лекуващият следва да определи какви лекарства можете да вземате едновременно с МЕМИГМИН и по какъв ред. Опасни са комбинациите с барбитурати, антикоагуланти, медикаменти против чревни спазми, гърчове, срещу двигателни нарушения, продукти за специфична терапия при бъбречни и чернодробни заболявания.

_________

Усреднена цена в аптеките – 38 лв за опаковка от 14 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *