Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои храни активират сенната ни хрема?

Много хора, които страдат от сезонни алергии, често се оплакват от сърбеж и обриви в устната кухина. Симптомите се усещат, след като ядат от някои храни. Американската академия за алергии, астма и имунология потвърди, че тези оплаквания съвсем не са малко. Какво означава всичко това?

alergiaПри алергии към полени имунната система “засича” цветния прашец като заплаха и включва на отбранителен режим, коментират от zdorovietnfo.ru. В такава ситуация започвате да кихате, носът ви тече или е запушен, очите сълзят и адски ви засърбяват. Има и други неприятни симптоми, чрез които организмът реагира и се опитва да се освободи от дразнителя.

При хранителните алергии организмът обработва протеини, аналогични на съдържащите се в прашеца. Такива протеини понякога се съдържат в плодовете и зеленчуците. Имунната система на практика не вижда разликата и атакува неканения гост. Ефектът се нарича кръстосана реактивност.

Добре е да се знае от кои храни да се пазим в зависимост от алергиите си, за да не активираме ненужно имунната си система. Ето примери:

* Алергия към амброзия. Този плевел е истинска напаст – неговият цветен прашец е най-агресивният на света. Ако имате тази алергия, трябва да внимавате с храни като диня, пъпеш, домати и банани. Опасни са също слънчогледовите семки и чайовете от лайка и ехинацея.

* Алергия към брезов прашец. Хората с такава алергия реагират от киви, ябълки и круши, праскови, сливи, кориандър, див копър, магданоз, целина, вишни, моркови, фъстъци и бадеми.

* Алергия към тревни полени. Възможна е поява на реакции от праскови, целина, домати, пъпеши и портокали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *