Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли колитът да се изроди в онкологично заболяване?

Може ли колитът да се изроди в онкологично заболяване? На този и други въпроси отговаря д-р Антоанина Вичева.

Бихте ли пояснили какво е колит – много хора го смятат за безобидно състояние, но придружено с болка?!

За съжаление не е така – това е възпаление на дебелото черво. За него пак причина са храни, които образуват много газове, разтягат дебелото черво и се образува метеоризъм. Това са газовете, те предизвикват болка и възпаляват червото. Лечението му не е по-лесно от язвата, труден процес е, защото е свързан пак с неправилното смилане в стомаха, с неправилното усвояване на храната.

kolitМоже ли колитът или язвата да се изродят в онкологични заболявания?

Все още няма статистика колко от тези състояния могат да се изродят в злокачествени онкологични заболявания. Но един дълго продължил колит се смята за предпоставка за рака на дебелото черво. Хемороидите, полипите също крият опасност да се изродят в злокачествено заболяване. Затова, за да не стигаме въобще до кабинетите на лекарите и да мислим как да се лекуваме постфактум, трябва да изберем правилното хранене, движението и да се отървем от стреса. Култивирането на добри навици ще ни помогне да се справим със стреса и така ще живеем по-добре.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *