Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поумнява ли се от зеления чай?

В състава на зеления чай има голямо количество антиоксиданти и хранителни вещества

зелен чай

Те оказват силно въздействие върху организма, което се състои в подобряване на функциите на мозъка, загуба на тегло, снижаване на риска от ракови заболявания и много други

Съдържа различни биоактивни съединения, които укрепват здравето.

Това са полифеноли – флавоноиди и катехини, които действат като силни антиоксиданти. Те намаляват образуването на свободни радикали в организма и защитават клетките и молекулите от увреждания. Както е известно, свободните радикали участват в процеса на стареене и развитие на различни заболявания.

Компонентите на зеления чай подобряват функцията на мозъка и ви правят по-умни. Той не само ободрява, но и ни помага да поумнеем. Ключовата активна съставка в този процес е кофеинът, който е известен стимулатор. В чая кофеинът не е колкото в кафето, но е достатъчен за оказването на подобно въздействие върху организма, без при това да предизвиква „нервен“ ефект, с който обикновено се асоциира прекалената употреба на кафе. В мозъка кофеинът блокира забавящия не-вромедиатор аденозин, като по този начин увеличава възбуждането на невроните и концентрацията на такива невромедиатори като допамин и норепинефрин.

В зеления чай се съдържа не само кофеин, но и аминокиселината L-теанин, която оказва антистресов ефект. Съчетанието на тези два компонента е много ефективно за подобряване на мозъчните функции, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *