Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алергия ли е сърбежът, или е нещо временно?

Кожните болести се диагностицират много трудно

алергия сърбеж„Често срещано състояние е при първото пролетно слънце определен тип хора да развиват специфични обриви по изложените на слънце части на тялото-лице, шия, деколте, ръце и понякога крака. По тези области се появява силно сърбящ обрив, понякога може да се получат мехурчета, уртики, плаки. Състоянието се нарича полиморфна светлинна ерупция“, обяснява д-р Божинова. Тези обриви се получават, при положение че през зимата човек не се е излагал на слънце дълго време и кожата му не е свикнала на ярките лъчи. Склонност към поява на сърбеж и обриви обикновено имат жени от 20 до 40 години с по-светла кожа от първи и втори фототип. Прекрасните луничави люде със закачлив вид също спадат към тази група. В графата влизат и тези, чиито родители или баби и дядовци имат такъв проблем. Колкото и да ни се иска, бягство от гените е невъзможно.

Ултравиолетовите лъчи са виновни

Обривите са имунна реакция на кожата към ултравиолетовите и видимите лъчи от слънчевия спектър. 1/1 това неприятно усещане може да се получава чак до юни. Обикновено пъпчиците се появяват след около 2 ч излагане на слънце, така че ако сте предразположени, по-добре търсете сенките. Ако сърбежът и обривите са вече налице, не се притеснявайте толкова. Ще изчезнат за около 1 седмица, при положение че изобщо не се излагате на слънце. В противен случай състоянието може да се утежни. За по-бързото преминаване на червенините или при тежки състояние може да се пият антихистаминови таблетки или местата да се мажат с подходящи кремове. Всички те трябва да са изписани от дерматолог след преглед.

Ако този проблем се повтаря всяка година, вариант е да се вземат превантивни мерки. Задължително е ползването на слънцезащитен крем с фактор от 20 нагоре, носенето на дрехи с дълги ръкави, минимално излагане на слънце, а на главата да има шапка, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *