ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вакуумираните храни могат да ни убият!

Специалисти от Дания обявиха, че вакуумираните храни могат да ни причинят сериозни болести и дори смърт. Това се отнася за точно определени продукти, които е по-добре да си набавяме в насипно състояние или традиционни опаковки.

vacuumВакуумната опаковка трябва по замисъл да съхрани продукта в прясно състояние, коментират от medikforum.ru. В същото време тя може да създаде прекрасна среда за размножаването на опасни бактерии. Една четвърт от хората, заразени с подобни микроорганизми, умират.

Лабораторните опити на датските биолози свидетелстват, че в отсъствието на кислород бактерията mon Listeria monocytogens става 14 пъти по-агресивна. Безкислородните условия, създадени в опаковката, са сходни с тези в червата. Попадайки в опаковката паралелно с хранителния продукт, бактерията има същото поведение, както ако е попаднала в човешкия организъм.

При изследванията е било установено, че Listeria monocytogens е удивително адаптивен патоген. Оказва се, че тя може да живее и се размножава дори във фризерите. Храните, които са благоприятна среда за развитието на микроорганизмите, са практически всички масови продукти за всекидневна употреба: мляко, сладолед, меки сирена от типа на камембер, месо, месни полуфабрикати, сурови зеленчуци, прясно или пушено пилешко, риба.

Вакуумирането наистина създава някои удобства, но очевидно наистина е по-добре в името на здравето да се откажем от пакетираните по този начин храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *