Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет най-безопасни алкохолни напитки за дълги празници

Световната здравна организация определя като допустими или дори полезни известни количества алкохол: до 60 мл концентрат или две чаши сухо вино дневно за мъжете, и 30 мл концентрат и чаша вино за жените.

vinoДългите майски празници, в които сме потопени, със сигурност ще подтикнат мнозина към леко или по-осезаемо прехвърляне на тези условни бариери! Кой алкохол е най-безопасен в случаите, когато трапезите се нижат ден след ден?

Ето класацията на сайта www.kp.ru:

* Сухо червено вино. Съдържащият се в него ресвератрол предпазва от много заболявания, присъщи на възрастните. Наслаждавайки се на тази напитка, ние едновременно с това правим профилактика срещу диабет, заболявания на кръвта и кръвоносните съдове и злокачествени страдания. Съвет: не се подлъгвайте по ниските цени на някои продукти: пълни са с консерванти, а те намаляват полезните ефекти на ресвератрола!

* Сухо бяло вино. Принципът му на действие е подобен на този при червеното вино. Укрепва сърдечно-съдовата система, но ефектът му е по-слаб: просто ресвератролът тук е в по-малко количество, както и антиоксидантите. Колкото по-близо до рубиновото и нюансите му е цветът на виното, толкова по-силно е неговото полезно въздействие.

* Билкови настойки и ликьори. Знаменитият “Рижки балсам” или френската легенда “Шартрьоз” пренасят в клетките ни полезното действие на ред билкови екстракти. Не ги пийте на гладно! Заблуда е вярването, че това подобрява храносмилането. По-скоро ще навредите на панкреаса си, тъй като по правило подобни напитки са силно подсладени. Преди да вдигнете чашата с подобно питие, непременно трябва да сте похапнали – и то храна, в която има доволно количество фибри.

* Коняк. И тази напитка съхранява в себе си енергията на гроздето. Качественият коняк съдържа и дъбилни вещества от съдовете, в които отлежава. По тази причина напитката действа противовъзпалително. Отлежалият коняк съдържа особен вид вещества, които забавят усвояването на алкохола и преминаването му в кръвта. Това като цяло е благоприятно за организма.

* Уиски. Невролозите не случайно препоръчват 30-40 грама уиски в края на работния ден – за отпускане и неутрализиране на стреса. Учудващо е, че тази популярна напитка дори от най-висока класа съдържа по-малко полезни съставки в сравнение с коняка. Което не пречи любителите му да го предпочитат. Освен това – доказано – уискито съдейства за смъкване на кръвното налягане. Ако обаче прекалим с количеството, можем да си докараме сърцебиене, усилване на сърдечната дейност и нов хипертоничен пристъп. Полезното количество според медиците е 2-3 супени лъжици.

Разбира се – не е задължително да прекараме майските празници само край масата и с чаша в ръка! Има толкова много други варианти!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *