Нови молекули вземат на прицел раковите заболявания

Напредъкът в медицината разшири успешното прилагане на нови методи за успешно лечение на раковите заболявания

Генетиката и молекулярната биология разшириха през последните години своите възможности за лечение на злокачествените ракови заболявания. Те се очертават като успешни нови методи на лечение. Например някои видове рак са били считани за нелечими, но сега вече има нови лекарства, които успяват да променят хода на развитие на болестта и сега те се оказват в група с ракови болести, които могат да бъдат поставени под контрол да не се развива болестта.

ракови заболявания
Нови молекули вземат на прицел раковите заболявания

За да бъдат контролирани тези болести са създадени от специалистите нови лекарства, като тирозинкиназните инхибитори успешно приложими за миелоидна левкемия. По този повод проф. Жанет Грудева, шеф на онкологична клиника на УМБАЛ „Св.Георги” в Пловдив, сподели на семинар за онкологичните заболявания, че прилагането на тирозинкиназните инхибитори при лечение на миелоидна левкемия се получава удължаване на живота на пациентите до 20 години от започването на лечението.

Създаден е и „Университет за пациенти”, по инициатива на лекари, в който се помага на пациентите да имат верен психологически подход при хората с ракови заболявания. Набляга се да има добра комуникация на пациентите с лекуващите лекари, което също е предпоставка за подобряване на здравословното състояние на болните, понеже не само новите лекарства са достатъчна гаранция за благоприятен изход от болестта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *