ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Детските зъби

Най-доброто средство срещу бъдещи проблеми със зъбите е кърменето. Съставът на майчиното мляко е точно този, от който се нуждаят зъбните зародиши за минера­лизиране.

Бозаенето от гърдата освен това стимулира правилното оформяне на челюстта.

Зъби

При много бебета челюстните извивки са болез­нено напрегнати. Срещу това могат да помог­нат гумен пръстен за захапване или твърда коричка хляб, които освен това отрано подтик­ват към дъвкане.

Напротив, т.нар. средства за пробиване на зъ­бите са опасни. Те са сладки на вкус и отрано привикват детето към главния унищожител на зъбите: сладките храни.

Кариес на млечните зъби

Децата трябва да ядат колкото е възможно по-рядко сладки неща, особено когато те са и леп­кави. Между храненията те унищожават зъби­те. Който обича да похапва сладки неща, след това непременно трябва да си измива зъбите. Млечните зъби са малки и кариесът много бър­зо може да ги разруши.

Млечните зъби обаче са важни, защото пазят мястото на постоянните зъби, за да могат те правилно да се наредят в зъбната редица. За съ­жаление често родителите и зъболекарите не вземат насериозно детските зъби, защото и без това ще опадат.

Признаци за кариес

  • зъбите болят от сладко, горещо и студено
  • емайлът е белезникаво или кафяво оцветен
  • по зъбите се задържат хранителни остатъци

При отчупване на част от зъбния емайл или па­дане на пломба заведете детето на зъболекар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *