Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кондилом (остър кондилом)

Оплаквания

При жените: По срамните устни, във влагали­щето, по шийката на матката, на ануса и в пра­вото черво,

При мъжете: По препуциума, отвора на пикоч­ния канал, по пениса, ануса и правото черво се появяват малки, бледорозови брадавици, които бързо нарастват и могат да се съсредоточат на групи като брюкселско зеле. По време на бре­менност и при хронично течение те се разпрос­траняват по-бързо. Не са болезнени.

Причини

Инфекция с папилом-вируси (HPV), които се пре­насят предимно по полов път.

Риск от заболяване

Кондиломите бързо се разпространяват. При мъжете те са по-често срещани, отколкото при жените.

Възможни последици и усложнения

Допуска се, че кондиломите играят роля при об­разуването на рак на шийката на матката и дру­ги ракови форми.

Профилактика

Безопасен секс с презервативи за предпазване.

Нужда от лекарска помощ

Когато забележите брадавичните образувания вие и партньорът ви следва да се обърнете към лекар. Обстойните изследвания на засегнатите места следва да изключат сифилис или рак.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Навлажняването на брадавиците с подофилин дава трайни лечебни резултати при половината от пациентите. Брадавичната тъкан може да се разруши с течен азот, който се тампонира вър­ху нея. Брадавиците могат да бъдат отстране­ни и посредством тинктури, хирургически и с лазерен лъч. След излекуването половите кон­такти са отново възможни. Сексуалните парт­ньори също трябва да бъдат изследвани, а след три месеца се провежда контролен преглед.

Обърнете внимание: След успешното лечение жените трябва редовно поне веднъж в година­та да дават секрет за цитологично изследване за ранно откриване на възможни ракови образу­вания.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *