Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува ангина с билки?

Повечето хора се предават пред болката в гърлото и ужасните симптоми на ангината, но има и такива, които не се отказват да я борят с всички средства

 

angina bilki

Тези, които се стремят да получат всичко и по възможност веднага, могат да направят следната смес от лечебни билки: 30 г сух жълт кантарион, 30 г лайка, 25 г цветове от невен и 15 г семена от лен. Всички билки се наситняват, запарват се в порцеланов чайник с чаша вряла вода, кисне в течение на 30 минути и се прецежда. С готовия разтвор се прави гаргара 5 пъти на ден. Освен това средството може да се приема и вътрешно.

Изпробвайте и смес от сок от лимон и лук. Настъргват се един лимон с кората и една глава лук, изцежда се сокът и се приема по половин чаена лъжичка 5-6 пъти на ден след хранене.

Компресите са изпитано народно средство за борба с ангината.

1. 3 – 4 средно големи варени картофа се намачкват, добавя се супена лъжица растително масло и се капват 3 капки йод. Прави се компрес, увива се с мека тъкан и шал и се поставя за през нощта до сутринта.

2. Няколко слоя марля се напояват с водка, поставя се на гърлото и отгоре се покрива с полиетилен, плюс слой памук, върху който се увива вълнен шал и се оставя за 8 часа.

Не забравяйте, че при липса на своевременна и адекватна терапия на ангината има сериозен риск от развитие на тежки усложнения: миокардит, нефрит, гломерулонефрит, ревматизъм и хроничен тонзилит, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *