Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 вида постене или гладуване за здраве

Постите се правят по най-различни причини – за прочистване, детоксикация, отслабване, лечение и религиозни вярвания.

Видът на постите, които сте избрали, трябва да е подходящ за вашето здравословно състояние и всички специални физически нужди, които може да имате. Не е лошо преди да започнете какъвто и да е вид пости или гладуване да знаете от какво точно ще лишите организма си, за да не ви се налага лечение след това.

Гладуване със сокове

Тези пости включват консумирането на течности само от плодове или зеленчуци и могат да се правят от един ден до пет дни. Специално трябва да подготвите достатъчно витамини и минерали от разнообразие на пресни плодове и зеленчуци. Те се обработват в сокоизстисквачка, блендер или кухненски робот. Съчетавате ги, смесвате с вода и консумирате 6 пъти дневно.

Гладуване само на вода

Тези пости са много опасни и могат да се прилагат само за едно денонощие. Много хора правят необмислени експерименти със здравето си, за да протестират с гладна стачка. Не трябва да наказвате себе си за грешки на други хора.

Прочистващо гладуване

При тези пости се използва течна напитка, съдържаща лимонов сок, някаква форма на проста захар за калории и друга съставка, която има прочистващи свойства. Идеята е да се очисти дебелото черво от храни и токсини. Течността се пие 6 до 12 пъти дневно. За по-интензивно почистване може да използвате слабителен чай  – два пъти дневно, веднъж сутрин и вечер. Прочистващите пости може да продължат от един до три дни. По-дългите пости трябва да се наблюдават от лекар и вие трябва да бъдете наясно с всички симптоми на отрицателни реакции.

Частични пости

Тези пости изключват определен вид храни, като ориз, пшеница или месо. Също така може да ограничите приемането на „лоши“ мазнини и да се храните често, но с малки количества. Тези пости са най-здравословни.

Течни протеинови пости/диети

Течните протеинови пости обикновено се използват за намаляване на теглото при пациенти със затлъстяване. Тези диети могат да помогнат на хората да губят тегло, но трябва да бъдат контролирани от медицинско лице.

Диагностични пости/диети

Диагностичните пости може да се правят с различна цел. Например за поставяне на диагноза може да се наложи да се въздържате от ядене или пиене в продължение на 8 до 12 часа преди изследването. Като един пример е профила – взема се кръв за измерване нивото на кръвната захар, за да се диагностицира диабет или хипогликемия.

Религиозни пости

Религиозни пости се правят поради духовни или ритуални причини. Всички религии имат определени дни от годината, в които ограничават храненето си. От религиозна гледна точка това също е един вид пречистване – духовно и физически.

 

 

Какви храни ще помогнат да отървете тялото си от токсини?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *