Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още билки, които стимулират растежа на косата – част 2

Прочетете полезната за вас информация за билките, които стимулират растежа на косата и са много важни при прилагане на лечение против плешивост.

Част 1

 

6. Лавандула

Лавандулата е една от добре познатите билки, които ще помогнат за стимулиране на растежа на косата, а също и за намаляване на плешивостта. Тя има антибактериални свойства, които помагат срещу раздразнения на кожата и инфекции на скалпа и е много ефективна при лечение на пърхот и сух скалп. Използване на маслото от лавандула веднъж на ден върху скалпа ви ще помогне да се освободите от напрежение, стрес, депресия и безсъние, които са основните причини за загуба на коса.

За много бързи и ефективни резултати пригответе тази смес за ежедневна употреба: 10 капки масло от розмарин, 10 капки лавандулово масло, 5 капки масло от босилек и 4 капки масло от жожоба.

7. Гинко Билоба

Гинко билоба помага за увеличаване на притока на кръв към мозъка и е много ефективна билка при коригиране на хранителни дефицити на космените фоликули. Маслото се използва с голям успех при стимулиране растежа на косата.

8. Хвощ

Хвощът е много важна билка, която укрепва ноктите, костите и космите. Прилагайте всеки ден отвара от хвощ за изплакване на косата си.

9. Сао палмето (Saw Palmetto)

Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение на плешивост. Предотвратява превръщането на тестостерона в дихидротестостерон. Използването й заедно с коприва засилва ефектите против косопад. Смесете масло от сао палмето и коприва и нанасяйте редовно върху скалпа си.

10. Женшен

Женшенът е много ефективен при лечение на плешивост и ще помогне за растежа на косата. Подхранва косата и също така повишава нейната здравина. Тази билка е една от основните съставки, които ще намерите в повечето тоници или шампоани за коса.

Изберете една от тези билки и я прилагайте всеки ден върху скалпа си, за да се отървете от косопад. Освен това подобрете храненето си и приемането на достатъчно течности – вода и  билков чай.

 

 

Какво се случва с косата ви, ако не пиете достатъчно вода?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *