Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей за устна лигавица/ TANTUM VERDE oromucosal spray

Съдържа бензидаминов хидрохлорид, етанол 96 %, глицерол, метил парахидроксибензоат, ментов аромат, захарин, натриев хидрогенкарбонат, полисорбат 20, вода.

tantum-verde-30Предназначение

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей се препоръчва като средство с доказано болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Начинът на прилагането му гарантира бързо проникване в тъканите, което ускорява неутрализирането на неприятната и мъчителна симптоматика.
Продуктът действа успешно при възпалителни процеси в устната кухина и гърлото. Облекчава третираното място, като блокира инфекции на венците, гърлото и лигавицата на устата. Приложим при стоматологични интервенции и простудни заболявания.

Как се приема

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей се впръсква в устната кухина или гърлото; аерозолната струя се насочва към конкретното проблемно място. При остри състояния са допустими до 8 впръсквания дневно за възрастни, но обичайният лимит за 24 часа е 2 до 6 впръсквания. Деца на възраст 6-12 години могат да приемат до 4 впръсквания през равни интервали от време.
Този продукт може да бъде използван от бременни и кърмачки при стриктно спазване на дозировките. Не оказва влияние върху способността за концентрация, поради което се приема, че не пречи на шофирането.
Внимание! Продуктът съдържа ментол! Пазете очите от аерозолния облак!
Възможни нежелани ефекти
Приложението на ТАНТУМ ВЕРДЕ допуска първоначални неприятни симптоми – изтръпване, парене – които отшумяват бързо. Ако усещате гадене и позиви за повръщане, направете консултация с терапевта си. Спазвайте препоръчаната дозировка, тъй като при впръсквне на по-големи количества е възможно да изпитате безпокойство, замъгляване на зрението, безсъние. Ако нямате алергия към някоя от съставките на ТАНТУМ ВЕРДЕ, тези симптоми отшумяват след кратко време. При задържане или усилване на неприятния симптом е наложителна консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТАНТУМ ВЕРДЕ не се препоръчва за деца под 30 месеца. Поради високото ментолово съдържание продуктът е с ограничена употреба и при по-големи деца, желателно е пациентите да имат навършени 5-6 години.
Не използвайте ТАНТУМ ВЕРДЕ, ако имате доказана алергия към някоя от съставките.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни

______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 мл разтвор 0.15%

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *