Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е разликата между атопия и алергия?

alergiaАко имате атопия, това не значи, че страдате от косопад или губите разсъдъка си. Просто сте генетично предразположени към някои форми на алергия или по-точно, организмът ви произвежда емуноглобулин Е в отговор на различни алергени. В класическия случай става въпрос за астма, алергичен ринит или екзема, а не чувствителност към определени храни или медикаменти, при които не се наблюдава генетична предразположеност.

Казано с други думи, който е алергичен, реагира остро на излагането на алергени, а който има атопия, е генетично предразположен към развитието на алергени. Хората с тенденция за атопия са просто по-застрашени от алергии (за които има множество рискови фактори), например към латекс, в сравнение с хора без атопия.

Как да откриете дали имате атопия? Най-лесно е да попитате родителите си или брат, сестра, леля, чичо, братовчеди… Ако те са страдали от някаква форма на алергия, вие имате атопия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *