Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОЛДРЕКС таблетки/ COLDREX tablets

Съдържа парацетамол, кофеин, фенилефринов хидрохлорид, терпин хидрат, аскорбинова киселина

coldrex-tablПредназначение

КОЛДРЕКС е успешно действащ медикамент, препоръчван при настинки и грип с всички характерни симптоми (болки в гърлото, висока температура, хрема, възпаление на синусите, дискомфорт и болки в мускулите).
Благодарение на парацетамола КОЛДРЕКС овладява болката и високата температура. Лекарствената композиция на продукта съдейства за облекчаване на изброените болестни симптоми. Наличните кофеин и витамин С съдействат за оптимизиране на енергийния ресурс и преодоляване на инфекцията. Чрез КОЛДРЕКС се тушират затрудненията при дишане.

Как се приема

Приемът на КОЛДРЕКС трябва да бъде консултиран с личния лекар, въпреки че медикаментът се отпуска без рецепта. Не трябва да се превишават препоръчаните дози, съобразени с възрастта на пациента.
Деца над 12 години и възрастни могат да вземат по 1-2 таблетки на всеки 4 до 6 часа, но не повече от 8 таблетки за денонощие. Не се препоръчва съкращаване на паузата до по-малко от 4 часа! Ако е наложително КОЛДРЕКС да се приема повече от 7 дни, направете консултация със специалист.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на КОЛДРЕКС може да обостри някои хронични заболявания или да предизвика алергични реакции, но подобни случаи са рядкост. Потърсете лекарско мнение, ако получите обрив, сърбеж, отоци или ранички в устната кухина.
Не вземайте тези таблетки, ако имате алергия към някои от съставките им. В редки случаи са наблюдавани по-сериозни отклонения като замъгляване на зрението, подкожни кръвоизливи, ускоряване на пулса или прескачане на сърцето. Възможно е задържане на течности. При подобни ефекти спрете приема и се свържете с личния си лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за лечение на деца под 12 години.
Не вземайте КОЛДРЕКС през целия срок на бременността. Кърмачки могат да приемат КОЛДРЕКС под лекарско наблюдение, но не за продължително лечение.
Възможно е медикаментът да причини замайване, поради което не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини по време на лечението.
Пациенти с хронични заболявания на сърдечно-съдовата система, бъбреците, черния дроб и жлъчката, както и хипертоници, могат да вземат КОЛДРЕКС след одобрение от личния лекар.
При лечение с КОЛДРЕКС редуцирайте напитките, съдържащи кофеин, тъй като медикаментът има аналогична съставка и е възможно да се получи предозиране с последваща свръхвъзбудимост или безсъние.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако имате хронично заболяване и сте на постоянно медикаментозно лечение за него, проверете при терапевта си дали то е съвместимо с КОЛДРЕКС. Ефектът на предозирането е подчертан при съдържащите парацетамол и кофеин. КОЛДРЕКС не се комбинира с антидепресанти и някои медикаменти за хипертония, диабет и повишени функции на щитовидната жлеза. Препоръчително е съгласуване при Паркинсон и проблеми с простатата.

__

Усреднена цена в аптеките – 4.70 лв за опаковка от 12 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *