Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете бързо от настинка?

Настинката или острата вирусна инфекция е много досадно заболяване.

Обикновено трае между една и две седмици и предизвиква голямо разнообразие от симптоми като хрема, кашлица, болки в гърлото и главоболие. Ето някои съвети, които ще ви помогнат при лечението, за да преодолеете по-лесно симптомите.

Приемайте ехинацея. При първите признаци на настинка, обадете се по телефона и поръчайте доставка на капсули или чай от ехинацея. Ехинацеята е растение, което е доказано, че стимулира имунната система и се бори с настинки и грип. Уверете се, че нямате алергия към продукта, като изпробвате първоначално минимално количество. Правете сутрин чай с една лъжица мед, а вечер яжте 2-3 скилидки чесън, смачкани с орехи и кисело мляко.

Пийте сок от портокал или приемайте витамин C. Чудесен начин за бързо преборване на настинката е да се стимулира имунната ви система. Това помага на тялото ви да се бори с инфекцията, така че можете да започнете да се чувствате по-добре. Пийте няколко чаши портокалов сок през целия ден или вземайте 500 мг таблетки витамин C.

Увеличете приема на вода. Водата и плодовете, които са с високо съдържание на вода са идеални, защото те могат да помогнат за премахването на бактериите и токсините от организма ви. Колкото по-бързо ги изчистите от организма си, толкова по-бързо ще се възстановите.

Не ходете на работа, училище или където и да е, а останете вкъщи. Леките настинки рядко оказват влияние върху ежедневието, но  ако си имате работа с лоша настинка, вземете си няколкопочивни дни. Твърде много активност може да влоши състоянието ви, тъй като организмът ще се изтощи още повече и не може да се пребори с болестта. Дайте си време, за да се отпуснете и да се лекувате.

Мийте редовно ръцете си. Не забравяйте да измивате ръцете си след избърсване на носа. Ако ползвате градски транспорт, не се пипайте по лицето след като сте се държали за ръкохватките и при първа възможност измийте ръцете си с топла вода и сапун. Пазете близките, които са около вас от заразяване, като носите маска на устата и носа си. Добрата хигиена е един добър начин бързо да се преборите с болестта и да не разнасяте заразата.

 

 

Най-ефикасната рецепта от баба против кашлица!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *