ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекувайте запушен нос ето така!

Запушеният нос е най-досадното състояние, което се свързва с настинка или грип.

Почти е невъзможно да се избегне този проблем, който ни кара да дишаме през устата. Вижте нашите съвети за подпомагане на дишането с прости и естествени действия.

–      Подпрете високо възглавницата, на която спите и направете така, че да бъдете в почти седнало положение. Така синусите ще се отцеждат напред, а не навътре в носа ви. Когато легнете синусите се запушват повече.

–      Задължително пийте напитки с високо съдържание на витамин С, като портокалов сок или сок от грейпфрут, както и вода. Водата ще държи тялото ви хидратирано, а витамин С ще се пребори с вирусите, като повиши имунитета ви.

–      Сложете да кипне чаша вода и сложете в нея чай от евкалипт. Той има силна миризма и често се използва като естествено средство за изчистване на синусите. Дръжте горещата течност под носа си, докато пиете.

–      Сложете няколко капки евкалиптово етерично масло върху кърпа и я поставете на гърдите си, така че да можете да вдишвате миризмата. Ароматът е толкова мощен, че може да изчистите синусите ви почти веднага.

–      Използвайте показалците си и направете масаж  нагоре по стените на носа и над веждите. Това може да освободи напрежението и да отвори синусите, така че да не се запушват от потоците слуз.

–      Вземете душ, преди да си легнете, като загрявате водата толкова, колкото можете да търпите.

–      Пийте чай от лайка с лимон и мед, ако гърлото ти започва да се възпалява.

–      Духайте носа си непрекъснато, за да не отива слузта към задната част на гърлото ви. Мажете ноздрите и около тях с мазен вазелин, за да не се разранят от секретите.

Настинка или вирусна инфекция би трябвало да отшуми до 3 дни без да се налага да пиете антибиотик. Но ако имате температура повече от 3 дни, може да сте развили бактериална инфекция и тогава ще е по-добре да пиете антибиотик, който ви е препоръчан от лекар.

Дори след отшумяване на симптомите, продължавайте да поддържате силна имунната си система, за да можете лесно да преодолявате заболяванията.

 

 

Най-ефикасната рецепта от баба против кашлица!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *