ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преболедувалите хепатит трябва да пият вода от Меричлери и Биримирци

Наскоро изкарах хепатит. Какво трябва да изключа от менюто си?

КОПРИНКОВА, Свищов

Преболедувалите или болните от хепатит трябва да изключат от храната си чесън, сини домати (патладжан), спанак, фасул и грах.
Плодовете и зеленчуците, използвани с лечебна цел при хепатитоболните, трябва да се употребяват в естествен вид или във вид на сокове.
Много добре се отразява на болните 1-2 пъти седмично да имат “облекчителни” плодови или зеленчукови дни, в които всички други храни да бъдат изключени.Когато плодовете или зеленчуците се употрeбяват в естествен вид, дневното им количество не трябва да превишава 1,5-2 кг.
Ако пък се използват сокове, трябва да се спазва правилото плодовите и зеленчуковите сокове да не се вземат в един и същи ден.
Ефектът от плодово-зеленчуковата диета ще бъде още по-голям, ако се съчетае с пиенето на подходяща минерална вода.
За домашно лечение са подходящи водите от Меричлери и Биримирци.
Между изпиването на минералната вода и приемането на плодове и зеленчуци или сокове от тях трябва да има интервал от 1-2 часа и повече, при което пиенето на водата предшества приема на плодовете и зеленчуците.

Д-р Иван Стоянов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *